Een muzikaal schilderij
Er is altijd een geschikte stijl voor uw muziekstemming in de vier samplebanken met unieke registers. Volg uw gevoel en maak een keuze tussen Romantische, Symfonische, Barokke of Historische opnames. Speel bijvoorbeeld een muziekstuk uit de 17e eeuwse Franse barok waarbij u gebruik maakt van een mooie Grand Cornet. Vertolk in de romantische stijl een prachtige liedbewerking met een uitkomende Vox Humana met een speciale tremulant of geniet in de symfonische stijl van een Trompette Harmonique. U waant zich in de Middeleeuwen waar het geluid van klapperende tracturen versmelt met de historische opnamen van Silbermann en Hinsz orgels.
 
Innovatief en revolutionair
Een goed orgel vraagt om moderne technologie. Ook in de Rembrandt 350 vindt u bijzondere technieken zoals de blaasbalgsimulator. Deze fantastische innovatie laat uw orgel ‘zingen’ door drukverschillen in de blaasbalg van een pijporgel te simuleren. Het Real Time Sampling systeem geeft het geluid van beroemde pijporgels weer door directe digitale opnamen, waardoor u het originele geluid hoort. U geniet van een ongekende geluidskwaliteit door het uitgebreide audiosysteem met coaxiale luidsprekers. Kwalitatief hoogwaardige breedbandtweeters geven zowel de articulatie als de kleuring van de directe toonafstraling van de orgelpijpen uitstekend weer. En de afwerking is subliem: deze luidsprekers zijn namelijk op zeer elegante wijze in het meubel verwerkt. Het geluid wordt door de vele luidsprekers perfect verspreid, zodat de organist wordt omringd door de muziek en wordt geïnspireerd door een brede dragende klank.

Rembrandt350 Large

12 authentieke gebouwen in 1 orgel
Met het zeer geavanceerde LIVEreverb™ nagalmsysteem wordt de de nagalm en akoestiek van maar liefst twaalf beroemde kerken en concertzalen toegevoegd aan uw repertoire. Zo speelt u het ene moment nog in het lieflijke St. Salvius kerkje in Limbricht waar barokke kamermuziek prachtig ruimtelijk klinkt en het andere moment in een grote kerk met prachtige warme akoestiek in La Grand-Combe in Zuid Frankrijk. U waant zich in de Oude Kerk van Amsterdam waar Jan Pieterszoon Sweelinck zijn vader op 15-jarige leeftijd opvolgde en 44 jaar lang speelde. Of u kiest voor de rollende klank die ontstaat door de authentieke gewelven van de Bovenkerk in Kampen, de oude Kathedraal van Bonn of de basiliek van Raalte. Nooit eerder was een nagalm zo authentiek!
 
Kies uw eigen ambiance
Vanaf nu kunt u zelf uw positie bepalen ten opzichte van het orgel. Houdt u van dat mooie volle geluid wat u als bezoeker ervaart als u zich in het midden van de kerk bevindt? Of houdt u meer van dat directe geluid wat u als organist beleeft als de orgelpijpen heel dichtbij u staan? Met het Adaptive Ambiance System™, kiest u zelf de ambiance van uw smaak.
 
Speel in de stijl van uw favoriete orgelbouwer
Of u nu het liefst speelt op een 17e-eeuws barok Silbermann orgel of op een 19e-eeuwse Frans symfonische CavailléColl: met de nieuwe Rembrandt 350 kan het allemaal! U kunt namelijk kiezen uit maar liefst 4 schitterende stijlen.
 
Ervaar de klanken van een meesterwerk
Tien jaar geleden lanceerde Johannus met succes het allereerste Rembrandt orgel. In de nieuwe Rembrandt 350 komen alle ervaringen en successen van voorgaande modellen samen. Dit bijzondere orgel biedt een breed scala aan mogelijkheden en fantastische eigenschappen en laat de harten van menig orgelliefhebber sneller kloppen.Met 3 klavieren en een brede dispositie van 260 stemmen (4 stijlen x 65 stemmen) kunt u werkelijk alles spelen !