Overslaan en naar de inhoud gaan

Bel ons: +32 (0)475 869371 | Email: info@orgelhuis.be

Farciennes Centre - Johannus Ecclesia D450 Hybride

Eglise de l'Assomption, Farciennes-Centre :
Installatie van een Johannus Ecclesia D450.

Deze Ecclesia D450 is met 4 x 54 registers het grootste uit de Ecclesia-reeks, specifiek voor het gebruik in kerken ontworpen. In heel wat kerken installeerden we al zijn "kleinere broer", de heel populaire Ecclesia D350. Voor zover wij weten is deze D450 de eerste van zijn soort in België.

De indrukwekkende speeltafel is verbonden met een al even indrukwekkend versterkingssysteem. Dat heeft 12 kanalen voor het midden en hoog, en 2 voor de bassen. Het geheel heeft een unieke kracht en uitstraling. De luidsprekers zijn op het doksaal gemonteerd. Hun positie werd proefondervindelijk bepaald, om tot het best mogelijke klankresultaat te komen.

Het orgel werd geïntoneerd met behulp van de software INTONAT. Noot per noot en register per register werden de karakteristieken geregeld, dank zij de heel flexibele instellingsmogelijkheden van het DSP-systeem.

Enkele maanden na de oplevering van het orgel werd ons gevraagd of het mogelijk was om het oude pijporgel met elektrische tractuur, dat zich op het doksaal bevindt, te verbinden met het nieuwe Johannusorgel, zodat deze ook als speeltafel kan dienen om van beneden uit het pijporgel te bespelen. Om dit te realiseren werd de software van het orgel aangepast, werden er nieuwe interfaceboards in het pijporgel ingebouwd en aangesloten, en werd een ingenieus systeem bedacht waarbij voor elk register van het pijporgel kan worden ingesteld of dit register klinkt, dan wel zijn digitale equivalent.

Contacteer ons voor advies, demo of prijs