Overslaan en naar de inhoud gaan

Bel ons: +32 (0)475 869371 | Email: info@orgelhuis.be

Wie zijn we

Reeds van mijn kinderjaren ben ik steeds geboeid geweest door muziek en techniek. Van op jonge leeftijd studeerde ik notenleer, piano en orgel aan het conservatorium te Kortrijk, en was vast organist-begeleider van het plaatselijke koor, dat door mijn moeder werd geleid. Als snel werd ik vaak gevraagd als vervangend organist voor diverse kerken en koren. Aan het Kortrijkse conservatorium behaalde ik het getuigschrift van de hogere graad voor orgel en begeleidingspraktijk met grote onderscheiding. Ik was ook lange tijd ik als organist verbonden aan de Sint-Elisabeth - Sint-Paulus parochie te Kortrijk.

Stefaan Delobelle
Mijn tweede passie is elektrotechniek, digitale technologie in het bijzonder. Ik mocht dan ook een opleiding elektronica genieten aan het VHTI te Kortrijk en behaalde het diploma, "HTS ingenieur Electrical and Electronic Engineering" aan de Hogeschool Zeeland te Vlissingen (NL). Een stage en eindwerkproject werden mij door JOHANNUS Orgelbouw te Ede (NL) aangeboden tijdens deze opleiding. Na het voltooien van mijn studies kon ik mijn passie voor het orgel en voor technologie ten volle ten dienste stellen van het fantastische bedrijf dat Johannus Orgelbouw is. Ik mocht er de ontwerpafdeling versterken (ontwikkeling van versterkers en digitale systemen) en was een tijd actief als klanktechnicus en intonateur. Ik reisde voor Johannus Orgelbouw ook vaak naar Oost-Europa, Azië en Afrika, voor service, installatie en intonatie van Johannusorgels.

In september 1997 zette ik, in samenwerking met Johannus Orgelbouw, de stap om in Kortrijk een technische dienst voor orgels op te zetten. Dit leidde in september 2000 tot het openen van onze orgel-zaak onder de naam "Orgelhuis Delobelle". Dankbaar om de mogelijkheden die mij werden geboden kon ik mijn droom realiseren, en een zaak oprichten die mijn passies verenigt.

In 2014 voegden we aan ons assortiment Johannusorgels ook Hauptwerk toe, en werden we de exclusieve verdeler voor MIXTUUR voor België en Noord-Frankrijk.

Graag stel ik U mijn technische en muzikale ervaring en kennis ten dienste. Mijn enige persoonlijke voldoening is uw volle tevredenheid en vertrouwen.

Stefaan Delobelle.

Contacteer ons voor advies, demo of prijs